تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
سئو 021 

سایت سئو 021 بوجود آمد تا گامی در جهت آموزش بهینه سازی سایت در ایران بردارد




عوارض دهان و دندان ناشی از استعمال دخانیات

عوارض دهان و دندان ناشی از استعمال دخانیات

عوارض دهان و دندان : همگی از مضرات سیگار در بروز ناراحتی های ریوی، تنفسی، گوارشی و بروز انواع و اقسام سرطانهای این نواحی اطلاع داریم. دود سیگار و همچنین مواد شیمیائی موجود در آن به همراه درجه حرارت بالای آن عامل مسبب بسیاری از این ناراحتی ها و مشکلات است. خوب است بدانید درجه حرارات تنباکوی مشتعل شده سیگار تا 900 درجه سانتیگراد افزایش می یابد.

سیگار علاوه بر تاثیرات بسیاری که بر سقف دهان که محل دود سیگار است می گذارد و روی دندانها هم آثار مخرب دارد. پوسیدگی دندان، جمع شدن جرم روی دندانها و بیماریهای لثه به میزان زیادی ناشی از رژیم های غذایی حاوی مواد قندی زیاد و عدم رعایت بهداشت کامل دهان و دندان است، ولی بیماریهای لثه و بافتهای لثه اطراف دندان در افراد سیگاری به مراتب جدی تر از افراد غیر سیگاری است.
هنگامی که دود سیگار با فشار به بیرون رانده میشود ذرات میکروسکوپی مواد خارجی، درون غشای ظریف دهان و لثه نفوذ می کند و در آنجا جمع می شود، این تجمع سبب تورم و التهاب لثه و دیر یا زود به حفره استخوانی جایگاه قرارگیری دندان ها آسیب می رساند و به تدریج لثه تحلیل میرود و دندانها لق و حساس میشوند و پوسیدگی هم در آنها بروز می کند، اگر زخم بافت لثه و تخریب آنها رخ دهد بیمار ناچار به کشیدن دندان می شود.

دندانهای افراد سیگاری معمولا ترک های بسیاری دارند که به خاطر دمای بالای سیگار و بعد استفاده از مایعات خنک است که اختلاف این دو دما باعث ایجاد ترک بر دندان میشود و در این ترک ها تجمعات میکروب و رنگدانه بیشتر صورت میگیرد و راهی برای ورود میکروب به داخل دندان و ناراحتی های بعدی میشود.

افزایش پوسیدگی دندان ها: به دنبال مصرف سیگار میزان ترشح بزاق کاهش می یابد. از آنجا که بزاق نقش کلیدی در شستشوی دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی دارد با کاهش ترشح آن ریسک پوسیدگی در دهان فرد افزایش می یابد. این مساله در مورد اطرافیان فرد مصرف کننده نیز صدق می کند و بخصوص می تواند باعث افزایش پوسیدگی دندان های کودکان شود.

بوی بد دهان: با کاهش ترشح بزاق میکرب های بی هوازی در دهان تکثیر شده و باعث ایجاد بوی ناخوشایند ناشی از فساد مواد غذایی در دهان می شوند. برای جلوگیری از این عوارض علاوه بر کاهش مصرف سیگار، توصیه می شود که فرد دهان خود را به طور مرتب با آب یا آب نمک رقیق شستشو دهد. چندین بار در روز مسواک بزند و از آدامس های بدون شکر استفاده کند. این آدامس ها ترشح بزاق را افزایش داده و می توانند تا حدی از این عوارض بکاهند.

افزایش سرطان دهان: مخاط دهان انسان تحمل تماس طولانی مدت با دود سیگار را ندارد. مصرف سیگار احتمال مبتلاشدن به انواع سرطان دهان را بشدت افزایش می دهد که اغلب این سرطان ها از نوع بدخیم هستند. کاهش مصرف سیگار تنها راه پیشگیری از این مساله است.

زرد شدن دندان ها: مصرف انواع دخانیات باعث نفوذ مواد حاصل از سوختن تنباکو به ساختار مینای دندان شده و رنگ دندان را تغییر می دهد. بنابراین یکی از عوارض مصرف دخانیات زنگ گرفتگی دندانهاست که به علت نیکوتین و تار موجود در آن می باشد. در کوتاه مدت دندانها به رنگ زرد در می آیند و در مصرف طولانی مدت آن دندانها تقریباً قهوه ای رنگ می شوند.


برچسب ها : , تعداد بازدید : 110

نظرات: |



اخرین مطالب