تبلیغات متنی
آزمون علوم پایه دامپزشکی
ماسک سه لایه
خرید از چین
انجام پروژه متلب
حمل خرده بار به عراق
چت روم
Bitmain antminer ks3
چاپ ساک دستی پلاستیکی
برتر سرویس
لوله بازکنی در کرج
سئو 021 

سایت سئو 021 بوجود آمد تا گامی در جهت آموزش بهینه سازی سایت در ایران بردارد




گسترش بیابان به میلیونها هکتار زمین های کشاورزی ضربه میزند و میلیاردها زیان بهمر

گسترش بیابان به میلیونها هکتار زمین های کشاورزی ضربه میزند و میلیاردها زیان بهمراه دارد

 

شفق نیوز/ از چند سال پیش ناقوس خطر گسترش بیابانها به صدا در آمد و اکنون تبدیل به هشدار از فاجعه زیست محیطی بزرگی شده است...

که میلیاردها دینار ضرر و زیان بهمراه دارد.

این خطر روز به روز با کم شدن حجم باران و پایین آمدن سطح آب دررودخانه های داخلی عراق،افزایش میابد،بنظر میرسد که استان نینوی که استاندارش "اثیل نجیفی" هشدار داده بود این فاجعه نزدیک است؛آخرین زیان دیده این موضوع نیست،این پدیده تا کنون باعث کوچ صدها هزار تن از هموطنان و از بین رفتن دامها و صدها میلیارد دینار شده است.

"اثیل نجیفی" به شفق نیوز گفت: مساحت زمینهای کشاورزی که در معرض گسترش بیابان قرار دارند از 4 میلیون هکتار هم فراتر رفته است و هر ساله در حال افزایش است.

وی گفت: بارها این موضوع را به اطلاع جهات مختلف رسانده ام و اقدام به برخی طرحهای ساده مانند استخدام شدن کشاورزانی که ضرر دیده اند،حفر چاه،کمربندهای سبز و کاشت برخی گیاهان روستایی در مناطق بیابانی بمنظور ثابت کردن خاک؛نموده ایم.

وی در ادامه از کندی حرکت جهات مختص برای نجات باقی مانده زمینها انتقاد کرد.

بغداد نیز کنفرانسی برای بررسی وضعیت کشاورزی در دو استان نینوی و صلاح الدین برگزار کرد.

"اسامه نجیفی" رئیس پارلمان در سخنان افتتاحیه این کنفرانس گفت: نبود برنامه و توجه علمی درست؛از هشتاد سال پیش تا کنون و اعتماد به واردات باعث این مشکل شده؛برای همین هم نیاز به یک قیام کشاورزی داریم و تجدید نظری در سیاستهای زراعتی داشته باشیم.

به نوبه خود، وزارت کشاورزی 10 میلیارد دینار اختصاص داده شده از سوی این وزارت را میان پروژه ها تقسیم کرد،4 میلیارد به نصب تپه های صحرایی؛2 میلیارد برای پروژه توسعه مراتع،2میلیارد برای بازسازی حوضچهای لجن و 2 میلیارد برای پروژه آبادیها صحرا،اختصاص داد.

"محمد غازی" مدیر کل بیابان زایی در وزارت کشاورزی به شفق نیوز گفت: این پروژه ها در اسستانهای مانند نجف،میسان،بصره،ذی قار و مثنی بخاطر کمبود آب برای کشاورزان و ثروتهای دامی فراوانشان انجام میگیرد.

وزارت کشاورزی پیش از این اعلام کرده بود که گسترش بیابان در عراق از نوع متوسط است و با توجه به تلاشهای این وزارت هر از چند گاهی کاهش می یابد.

اما طبق گزارشها گسترش بیابانها 80% زمینهای کشاورزی را فرا گرفته که عمده دلیل آن کمبود آب، تغییرات آب و هوا و نبود مدیریت مناسب منابع آبی است.

عراق و یونان نیز چندی پیش به توافق رسیدند کمیته مشترک توسعه کشاورزی و آبیاری پیشرفته؛بخصوص مبارزه با گسترش بیابانها تشکیل دهند.

وزارت محیط زیست، پیش از این اعلام کرد 100 هزار هکتار از زمین های کشاورزی هرساله بی ثمر هستند،ذلیل آن نیز کمبود آب،دمای بالا و همچنین توجه نکردن دولت به خطرات جدی زیست محیطی این موضوع است. 


برچسب ها : , تعداد بازدید : 109

نظرات: |



اخرین مطالب